WERKPLAATS

In onze modern uitgeruste werkplaats kunt u terecht voor al u onderhoud en reparaties.

ULTRASOON REINIGEN

Hoe werkt ultrasoon reinigen?
Ultrasoon reinigen is een zeer effectieve reinigingstechniek. Het reinigingseffect in een ultrasoon bad ontstaat doordat (voor de mens niet waarneembare) geluidsgolven door het water met de reinigingsvloeistof worden gestuurd. Hierdoor ontstaan tienduizenden luchtbelletjes die door de geluidsgolven in elkaar klappen. Deze implosies hebben een veelvoud aan kleine stromingen door de reinigingsvloeistof tot gevolg. Deze stromingen functioneren als een borstel en weken het vuil los van het voorwerp. Met als gevolg: het ultrasoon reinigen van de voorwerpen die zich in de reiniger bevinden. Dit zonder te krassen of te schuren en tot op plaatsen waar je met de hand niet bij kunt.

 

ROYAL ENFIELD

In onze werkplaats hebben we alle speciale gereedschappen om u Royal Enfield vakkundig te kunnen onderhouden.

HONEN&SLIJPEN

In een lopende motor bewegen de zuigers continu op en neer in de cilinders. Op de lange duur veroorzaakt dit slijtage op delen van de cilinderwand. Oververhitting kan ervoor zorgen dat de zuiger steeds verder uitzet tot hij langs de cilinderwand schraapt. Nog grotere schade aan de cilinderwand kan ontstaan als bijvoorbeeld de zuigerveren gebroken zijn en in de cilinder terechtkomen.

De cilinderslijtage uit zich in hoger olieverbruik en een verminderde compressie. Om dit te verhelpen, wordt de cilinder uitgeboord tot hij weer regelmatig van vorm is. Na het fijnboren is een nabewerking nodig in de vorm van honen. Dit betekent dat de grove sporen van het boren worden weggeslepen. Er wordt bovendien een bepaalde structuur in de cilinderwand wordt gebracht om een juist evenwicht te krijgen tussen minimaal olieverbruik en minimale slijtage van de zuigerveren. Omdat de cilinder dan iets groter van inhoud is geworden, worden nieuwe, overmaatse zuigers gemonteerd.

SCHADEHERSTEL

Jij (of een ander) hoeft maar even niet op te letten en je hebt een lelijke deuk in je tank, kras in je chroom of erger. De wetenschap dat je bij Gebr. van Doorn terechtkunt voor vakkundig schadeherstel is dan een hele prettige. Door onze korte lijnen met leveranciers zijn vervangende onderdelen snel beschikbaar en staat jouw motor voor je het weet weer als nieuw voor je klaar. Wij helpen je ook met de afwikkeling van de eventuele verzekeringsclaim.

GLASPARELEN

GLASPARELEN is een bewerkingstechniek, waarbij met glazen kogels (glasparels), een oppervlak van een relatief zacht materiaal wordt bekogeld. Hierdoor worden de mechanische eigenschappen verbetert en/of wordt het oppervlak ontdaan van verontreinigen.  Glasparelen wordt vooal bij zachtere metalen toegepast zoals Aluminium, koper en zink.

ALARM

 

 

 

 

HALEN EN BRENGEN

Je motor wegbrengen voor onderhoud betekent vrijwel altijd dat een bekende met een ander vervoermiddel met je meerijdt, zodat je ook weer thuiskomt. En voor het ophalen geldt hetzelfde. Daar moeten jij en die bekende van je natuurlijk wel tijd voor hebben! Voor jouw gemak kun je je motor daarom ook door Gebr. van Doorn laten ophalen (wat sowieso handig is als je 'm niet aan de praat krijgt). Na de onderhoudsbeurt of reparatie leveren wij jouw motor weer op het aangegeven adres af. De kosten van deze service, die van de afstand afhangen, rekenen wij graag vooraf voor je uit.

TUNING

Gebr. van Doorn en Spierings Motortuning werken nauw samen met het tunen van uw motor uw kunt bij ons terecht voor:

VECTOR TEST

Met deze Vector tester kunnen wij zowel van een viertakt als van een tweetakt cilinder de stromingen meten. Deze unieke techniek was tot nu toe alleen toegankelijk voor fabrieken en formule 1 teams.

Nu is dit ook mogelijk voor u als perfectionist of als prive team.

U kunt de stromingen van uw cilinders laten meten en dit eventueel aanpassen al naar gelang uw wensen.

Wij kunnen voor u de a-symetrie van uw cilinder meten, en voor de betreffende cilinder ook de uitlaat berekenen.

Deze techniek wordt al geruime tijd in de Grand Prix toegepast.

Ook voor uw viertact motor voor het meten van flow tumble en swirl number .

Dit bij verschillende klep hoogte`s en verschillende zuiger standen .

VERMOGENSBANK

Spierings Motortuning & Motorservice beschikt als een van de weinige in Nederland over de Jaros Vermogensbank. ( powertester PT150 )
Deze testbank biedt de mogelijkheid voor statische en dynamische metingen.

De motor die getuned moet worden ondergaat eerst een standaard test.
Naar aanleiding van die testgegevens worden er veranderingen aan de motor toegepast, dmv. andere sproeiers, gasnaalden, luchtfilters en/of uitlaatsystemen.

Hierna volgt een tweede test voor het resultaat en controle.

De te behalen vermogenswinst varieert
(afhankelijk van soort motorfiets en budget)
tussen 5 Pk en 25 Pk.

En voor afstellen van Powercommander ,Yamaha YEC , Tuneboy ,

FIM Eproms, Rapid Bike ,HRC , Ignijt , TFI Box.

 

Ook voor terug tuning naar 25KW

 

Diagnose - Axone2000 & TXB navigator

 

De technische evolutie en de eisen van een markt die steeds meer op milieubescherming wordt geconcentreerd, hebben geleid tot de aanwezigheid van verfijnde elektronische oplossingen aan boord van motorfietsen.
De behoefte om diverse systemen te integreren (injectie, ABS, immobilisator, CO uitlaatgascontrole) heeft fabrikanten ertoe gezet CAN verbindingsstructuren op te nemen.

Elke motorfietsfabrikant heeft specifieke diagnose apparatuur ontwikkeld en deze aan hun service netwerken geleverd, terwijl de onafhankelijke markt naar universele oplossingen en producten zoekt.
TEXA, leider in elektronische automobiel diagnose, bevestigt en consolideert zijn multimerk oplossing voor motorfietstoepassingen opnieuw.

De AXONE 2000 Motor Bike is de ware technische oplossing voor de stijgende eisen van de onafhankelijke markt.

Gegevens

 

Gebroeders Van Doorn Motoren
BERNSEWEG 20 O-P
5324 JW Ammerzoden  
Telefoon: 073-5996174 

 Email: info@vandoornmotoren.nl

Openingstijden

Maandag  Gesloten    
Dinsdag 8.00  17.00 uur 
Woensdag  8.00  - 17.00 uur 
Donderdag     8.00    -   17.00 uur 
Vrijdag  8.00  17.00 uur 
Zaterdag 8.00  - 16.00 uur
Zondag Gesloten    
 

Dealer van O.A.

  • Royal Enfield motoren &  accessoires
  • Halvarssons en Lindstrands motorkleding
  • Buse Motorkleding
  • Bagster
  • Bridgestone banden
  • Motul olie & onderhoud
  • Zard uitlaten
  • Hyperpro vering
  • Optiline

 

Social netwerk

Andere activiteiten